top of page

Jag, Kristina men kallas för Cina och min man Lars, skaffade vår första dvärgschnauzer 1983 Hon blev 12½ år. vi hade ochså en blandras, Labriz--Labrador/ Risenschnauzer. hon hette Dixi. Min man Lars, var uppväxt med Dvärgschnauzer, då hans mormor hade kennel som hette Hansebo på 40-60talet. det var svarta Snuzzar.

De bodde i Åkarp / Skåne, i samma hus, som var i två plan. tidigare rektorsbostaden til Vhilans folkhögskola. som jag kallade kråkslottet. Det finns tyvärr inte i dag utan där ligger massa andra villor nu.

Först 2003 började tanken på uppfödning spira hos mig. Min första kull föddes 20/12-2004. och ansökte om mitt Kennelnamn Catinel's, som kommer från våra tre döttrar. Camilla, Tina och Elin. det blev godkänt 8/6-2005.

Min vännina sen flera år( Camilla Nilsson. som nu har kennel Gillans) och hennes familj, blev så förtjusta i dvärgschnauzer och köpte sin första som var vit (Tiger)

Vi började tillsammans att ställa ut först mest i skåne men sedan blev det turer till Stockholm och till Danmark. vi körde runt i min lilla husbil. ( en ombygd Ambulans).

Men den blev tillslut för liten så jag köpte en riktig Husbil.

Vi har haft många skratt och galna upplevelser. Träffat så många trevliga uppfödare på våra turer.  En hel del av Camillas hanar har fått bli pappor till mina valpar, de kommer också från Jane,( se nedan)

Jag köpte Min första svart tik, Av Jane Hagström. Kennel Bamburs.

Hon kom att bli min stamhund och de flesta hundarna jag har i kenneln stammar bla från henne. Hon hann bli både mamma, mormor och gamelmormor innan hon hastigt gick bort i maj 2014. Hon är djupt saknad av mig, min lilla speciella Daisy som kunde sätta skräck i en del men älska andra. Har även köpt in andra tikar från andra kennlar.

Nu går det en del pensionerade hundar här hemma, som bara får ha det gott och leva som en hund bara ska och kan.

Nu senast köpte jag in en underbar lite tikvalp i färgen P/S från Argentina. Barbara Fraila. med kennel De Trufas Negras.( Som betyder ungerfär svart tryffel.)

 

Ja det var lite om mig och mina hundar.

 

bottom of page